Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

TANNLEGE OG KONSERT

søndag 19. januar , 2014 kl. 23:13 i Ukategorisert. 0 kommentarer »
Havet er flott, uansett

Havet er flott, uansett

Dagene her på Beit Skandinavia er uforutsigbare og ukontrollerbare! Og spennende! I går fikk Tor trøbbel med en tann som etter hvert fungerte som en kniv på innsiden av kinnet. Og i formiddag var han hos en tannlege på Karmel. Han fylte i eller bygget opp eller hva det nå er tannleger gjør og Tors tann er som ny. For dette betalte han den nette sum av NIS 150, og selv om kursen på shekel nå er 1,8 må vel dette nærmest være innbruddspris!

Det var kaldt da vi våkne i morges: bare 13 grader mot 16 de andre dagene, og vi merket veldig godt de tre gradene. Men etter hvert som solen fikk slippe gjennom, ble det godt og varmt. Vi har ikke funnet fram shortsen ennå, men vi går stort sett bare i T-skjorter.

I dag dro jeg en tur til Hadar, byens utendørs handlegate. jeg gikk av bussen der jeg alltid går av, gikk innom en stor butikk med nesten alt mulig, handlet i min «faste» Pharmacia og på veg ut derfra så jeg skiltet til Mc Donalds, og plutselig fant jeg meg selv ved et blått respatexbord med diet cola og hamburger foran meg! Jeg var sulten, men det handler ikke om det, tror jeg. Jeg tror det er noe med at jeg ved å gå aleine på et spisested inntar Haifa igjen, jeg er en del av denne byen og denne kulturen. Har visst gjort dette hver gang jeg tar første turen i denne bydelen. Og det kjennes like godt hver gang. Jeg frydet meg over dørvaktens smil og forslag til bord og koste meg og småpratet med de to damene ved nabobordet. Og så gikk jeg raskt fordi alle araberbutikkene med ulik musikk på full styrke til jeg kom til «husholdningsbutikken» hvor jeg kjøpte nye TV-kanner. Og som det aller beste: jeg fant fram til rett bussholdeplass på første forsøk!

I dag og i natt har vi bare tre gjester  –  Risto fra Finland, Lotta fra Sverige og Kirsten fra  Norge. Lotta skal ta et tre måneders hebraiskkurs på universitetet, Risto er pianist og sanger og har holdt konserter og hatt ferie og Kirsten er her for å besøke gamle venner fra den tiden hun arbeidet på Ebenezerhjemmet. Etter kvelds -suppen hadde vi konsert. Risto spilte piano og sang og Henning spilte gitar. Det var rett og slett både kjekt og fint. Vi er privilegerte som har slike gjester. Risto fortalte at han hadde akkompangert Victor Klimenko på noen av konsertene hans.

Nå har vi fått lys i trappegangen igjen. Elektrikerne har flyttet rørene vekk fra heisdørene og strukket nye ledninger. Og porten fungerer også igjen, heldigvis. Så nå mangler vi egentlig bare en heis! Arbeiderne dukket ikke opp i dag, men vi håper det bare er en velfortjent og naturlig fridag. Kanskje er de kristenarabere som ikke arbeider på søndagen?!

Vi har mange, gode og hyggelige pauser i løpet av dagen!

Vi har mange, gode og hyggelige pauser i løpet av dagen!

 




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.