Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

GODE DAGER

mandag 17. februar , 2014 kl. 22:03 i Ukategorisert. 0 kommentarer »
Utsikt mot fiskeoppdrett og Middelhavet

Utsikt mot fiskeoppdrett og Middelhavet

Det blomstrer i hagen

Det blomstrer i hagen

I Zichron Ya'akov

I Zichron Ya’akov

Etter to dager med (litt) regn har vi igjen hatt en fin, varm sol-dag. Og selv om vi synes det blir kaldt når solen går ned, var det faktisk 15 gr kl 20 i dag.

Sabbaten har kommet og gått, med god mat og hyggelige samvær. Lørdag formiddag fikk Eli og jeg være med Dov på en veldig fin og innholdsrik tur i området rundt Haifa, til steder vi ikke har vært tidligere og som vi ikke ville ha oppdaget på egenhånd. Vi var både i Zichron Ya’akov, i Benyamina og i druserlandsbyen Isfia. Dermed fikk vi se litt av variasjonene i landet, og vi fikk også se hvor variert og vakkert landskapet er. I dette lille landet bor det ca 8 mill mennesker, og når jeg ser alle de store, åpne, ubebodde områdene lurer jeg på hvor i all verden de bor! Vi var også en tur innom Rothshilds Minnepark, en fantastisk nasjonalpark. Og som alle slike steder i Israel, er denne også gjennomført ordentlig, fin og med masse spesielle elementer.

Vår unge australske gjest er i Israel for første gang, og i dag tenkte hun høyt rundt det å være australier og jøde. Hun snakket om sin australske identitet og sin jødiske, om de to kulturene som begge er en del av henne og som hun er en del av. Det ble en spennende samtale, og jeg øyner bittelitt av at det nok kan være både frustrerende, utfordrende og spennende med en slik dobbel bakgrunn.

Vi har ikke sett noe til heisarbeiderne siden før sabbaten. De pleier si at de kommer «i morgen», og nå lurer jeg på om «i morgen» også kan bety «en gang»!




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.