Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

SHABBAT

lørdag 17. januar , 2015 kl. 23:01 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

I går ramlet det inn med folk, så vi ble 25 til sabbatsmåltidet. Veldig kjekt! Folk koste seg veldig høylydt! Murvegger og stor takhøyde øker støynivået betraktelig! Men så lenge det er godlyder, går det greit. Helt fra første gangen vi var her, har sabbaten betydd noe spesielt for meg. Jeg koser meg med å dekke fine bord, gleder meg over alle som kommer og vil dele denne kvelden med oss. Men det jeg setter aller mest pris på er selve «sabbats-seremonien» med velsignelse av lys, brød og vin og lesingen fra GT. Å dele profetiene med jødiske venner og mennesker fra mange andre land, er en like stor opplevelse hver gang. I går leste vi fra Jeremias 31 «….Hør Herrens ord, alle folk! Forkynn det til de fjerne kyster og si: Han som spredte Israel, skal samle det og vokte det, som en hyrde vokter sin hjord.» I går leste vi teksten på norsk, hebraisk, engelsk og hollandsk, og vi sang alle de gode, velkjente sangene som hører med til sabbaten. Sangen bar nok mer preg av entusiasme og glede enn av musikalitet!

I dag var vi til gudstjeneste i Beit Eliahu menigheten. Helt fullt av folk i alle aldre. Gudstjenesten foregår på hebraisk med simultantolking på engelsk og russisk, og sangene er også tekstet til de to språkene. så vi kan følge med på hva vi synger! Pastoren er israeler, men utdannet i Norge og har norsk kone. Talen var på ca en time og var rein bibelundervisning. Veldig godt og oppbyggelig.

Beit Eliahu er en aktiv menighet, med mange tilbud. På fredag, for eksempel, kommer «blodbussen»  –  Israels ambulerende blodbank  –   til menigheten. Da møter folk opp for å gi blod samtidig som de kan få en kopp kaffe og prate med folk. Samtidig arrangerer menigheten loppemarked med brukte klær. Inntekten går til et veldedig formål.IMG_1416Vannkjøleren i gangen ble flittig besøkt under gudstjenesten! Folk vandret nok mer inn og ut under enn det vi er vant med.IMG_1418IMG_1421




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.