Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

SLIK HAR VI DET OG –

torsdag 22. januar , 2015 kl. 23:07 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

IMG_1529

Hver onsdag kveld har vi temakveld, en samling for norske og andre som forstår norsk. Denne kvelden innleder vi med et kåseri, en samtale, et lite foredrag eller kanskje et sang- og musikkrelatert tema. De fleste gangene er det folk på huset som er bidragsytere, men det hender fra tid til annen at det også dukker opp en utenfra med et interessant tema.

I går var det Henning sin tur. Han hadde et kjekt og festlig kåseri om sin musikalske oppvekst. Innimellom spilte han klassisk gitar og akkompagnerte fellessanger. Vi sang noen av de gamle, velkjente bedehussangene og Lilly bidro med både sang og minner fra sin tid som gitarspillende Frelsesoffiser!

Vi avslutter kvelden med kaffe og kake. Liv er fast kakeleverandør på temakveldene. I går var det eplekake med is. Nydelig! Midt i en hverdag der vi hele tiden forholder oss til mennesker med annet språk og kultur enn oss, der vi kommuniserer på engelsk  –  og hebraisk for de som kan det  –  er det godt å kunne snakke norsk.

Dørklokken vår har veldig god lyd, og den gir lyd fra seg mange ganger daglig. I dag åpnet jeg for en mann jeg aldri har sett før. Han smilte, tok meg i hånden men sa ingenting. Jeg sa hva jeg het og bad ham inn. Han presenterte seg som Juda, kom inn og kikket seg rundt. Jeg lurte på om han kjente Lilly, men nei. Han ble bare stående til han plutselig sa noe om at han hadde reparert PC’en  vår en gang. Vi har to Pc’er og jeg visste ikke noe om at de hadde hatt behov for reparasjon, men sa nå i hvert fall at den virker. Han ble veldig fornøyd og begynte å snakke dansk! Vi aner ikke hva han ville, men han fikk kaffe og i samtalens løp kom det fram at TV’en vår ikke fungerer. Han tilbød seg å se på den, og Tor ble med ham. De var på taket og så på antenne eller hva det nå var og han åpnet en boks under fjernsynet, lukket den og nå er alt i orden! Han mente at en kabel var slitt og burde ordnes. Han kunne kjøpe ny for 50 NIS og komme med den. Han tok 100 NIS for arbeidet og forsvant! Vi er litt usikre på hva dette egentlig var, men setter pris på at vi nå kan se nyheter. Så vil tiden vise om han kommer med de 6 meterne kabel han mente vi trenger!

Bildene: Maria og Lilly hører Henning spille.   Liv.   Henning.

IMG_1530
IMG_1532




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.