Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

ROSH HANIQRA

mandag 26. januar , 2015 kl. 22:53 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

IMG_1469IMG_1488IMG_1489IMG_1487IMG_1497IMG_1523I dag har det vært ganske stor flyaktivitet i retning nord. Vi har lest på israelske medier at der har vært en kraftig eksplosjon i Libanon, men det var ikke klart hva det er. Avisene skriver også om  uro og usikkerhet i forhold til hva som kan skje fra Libanon.

For et par dager siden dro Tor og jeg til Rosh HaNiqra, på grensen til Libanon. Der var helt rolig, og den kvinnelige soldaten vi traff ved grensegjerdet, smilte og ga seg tid til å bli fotografert, og vår selvoppnevnte guide fortalte at det var fredelig nå. Her på grensen mellom Israel og Libanon er det en 500-meters sikkerhetssone som FN er ansvarlig for. Vi så soldater og kjøretøy på veg inn og ut av sikkerhetssonen, og radaren på toppen var i kontinuerlig bevegelse. Veien snur seg oppover fjellsiden og også der så vi militærkjøretøyer, og vi regner med at det er militært område.

Rosh HaNiqra er et fantastisk sted, med utrolige fjellformasjoner, huler og tunneler formet gjennom årtusener av havet, vinden salt og luft Dagen var varm og fin, så vi opplevde stedet fra sin aller beste side. Dette er et kjent turistmål, men det er ikke sesong nå, så vi var nesten aleine der . Israel er veldig flink med museer og informasjon om interessante steder og begivenheter. Og her så vi  film om området, historien og mytene, og i tunnelen og ved hulene var der tavler med beskrivelse av området og historien knyttet til. Som del av denne informasjonen var der beretninger fra Gamle Testamentet. Det er interessant å se at GT er en naturlig del av Israels historie.

Vi opplever tiden her som meningsfull og spennende. Vi treffer masse folk i alle aldre, og vi har vært invitert til flere av husets venner, og får dermed et innblikk i israelernes hverdag og liv. Kjekt og interessant, men fremfor alt veldig hyggelig. Vi bruker offentlig transport. Buss og bybane er godt utbygd og går veldig ofte. Bybanen her er en slags leddbuss  –  Metronitten  –   med egen bane. Den kjører gjennom sentrum med bare et par minutters mellomrom, er rask og går i mange retninger. Veldig ofte tar folk kontakt med oss når vi er ute og reiser. De er nysgjerrige på hvem vi er og de informerer om steder og bygninger vi reiser forbi.

De neste dagene skal det bli kaldere, men det betyr visst mellom 16 – 18 grader, og det skal vi leve godt med  –  særlig når vi hører om været og temperaturen hjemme!

IMG_1514




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.