Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

THE LADY IN WHITE

lørdag 31. januar , 2015 kl. 21:49 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

Og så er vår siste shabbat for denne gangen over! Fin kveld i går og en helt spesiell shabbatskaffe i dag! Hulda ringte i formiddag og ga beskjed om at hun ville komme en tur i kveld. Hulda er en svært spesiell dame, velkjent i Haifa og godt kjent også i resten av landet. Etter at hennes mann døde for veldig lenge siden, har hun viet sitt liv til sårede soldater. Nå er hun stort sett på Rambam sykehus her i Haifa, men tidligere var hun også fast på flere sykehus både nord og sør for Haifa. Hun går fra seng til seng, prater med soldatene, gir dem sjokolade, israelske flagg og annet de kan ha nytte og glede av. Hun blir kalt både «the white lady» og «soldatenes engel». Den første benevnelsen henger sammen med at hun alltid er fullstendig hvitkledd. Det har hun vært siden mannen hennes døde for mange, mange år siden. Hun er 88 år, reiser rundt med buss og har etter hvert blitt avhengig av rullator! Hun snakker med hele seg, slår i bordet, vifter med armene og har en stemme som gjør at alle hører etter. Og hun har mye fornuftig å si! Også i kveld ble hun det naturlige midtpunktet, og fikk alle med på noen av de kjente jødiske sangene. Det er fantastisk å se hvor entusiastisk alle synger med og hvor lett det er å starte allsang her. Henning spilte gitar til stor glede for oss alle. Hans versjon av Hatikva  –  Israels nasjonalsang  –  er nydelig.

To flotte damer med hver sine utmerkelser: Lilly har fått Kongens fortjenestemedalje i gull og Hulda har fått en utmerkelse fra den Israelske stat.

IMG_1597

 




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.