Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

LITT ALLSLAGS –

tirsdag 3. februar , 2015 kl. 22:51 i Ukategorisert. 1 kommentar »

Nå har vi bare en natt igjen før perioden vår her på Beit Skandinavia er fullført. Litt merkelig, men slik er det, og veldig godt at vi er mange som kan avløse hverandre i arbeidet her. Laila kom forleden dag, Målfrid og Kåre kom i natt, og om et par dager kommer tre par til. Det er tid for en del reparasjoner på huset, og Lilly har laget en liste over ting som må eller bør gjøres de nærmeste ukene. Godt med gode arbeidere.

Det er så mange ting å glede seg over her på huset, og å dele ut bibler på forskjellige språk under morgenandakten er noe av det som gleder meg. Noen ganger tar gjestene med seg sine egne bibler til frokosten. De fleste bruker papirbibler, men vår venn fra Brasil hadde sin på ipad’en. IMG_1609                                   Vi har bibler på 11 språk. De to nyeste er på

kinesisk og spansk.

Hit kommer det folk av alle slag og i mange forskjellige ærender, men egentlig kan gjestene våre deles inn i tre kategorier: Den største gruppen består av volentører på kibbutzer, sykehus, aldershjem, institusjoner og kristne organisasjoner med arbeid i Israel. Den andre gruppen er hjemmehørende i Israel, hovedsakelig Haifa. Det er jøder som Lilly og Torvald har blitt kjent med gjennom årene, og det er nye venner av huset og av folk som arbeider her. Dette er en gruppe som opplever det godt å komme hit, møte mennesker som har omsorg for dem, som bryr seg om dem og som er opptatt av og glad i Israel. Det er disse vi leser «gode nyheter» for fra profetiene under sabbaten, slik Lilly uttrykker det. Den tredje gruppen er turistene. Det er en broket gruppe, men mange av dem er unge ryggsekkturister fra store deler av verden. Men også godt voksne mennesker kommer hit for noen dager eller en ukes tid for å oppleve landet og folket. Noen av turistene var på kibbutz på 80- og 90-tallet og  kommer tilbake med sin familie. De har en «fortid» på Beit Skandinavia og vil gjerne presentere dette stedet for sine barn og ungdommer.

Vi er så glade for at vi har fått være her denne perioden også. Det er en gave å få være her, få være sammen med flotte medarbeiderne og treffe alle menneskene som bare  «detter» inn. Alle har gitt oss noe, og mye av det vi har opplevd vil være med å prege oss framover.

Kanskje vil også mitt gryende vennskap med en av husets katter være med å endre mitt syn på skapninger med hale??IMG_1591IMG_1367


Kommentarer

  1. Eldbjørg sier:

    Har vært veldig kjekt å følge dere denne gangen også. Kjekt med bilder og hverdagsfortellinger. Lykke til med ferie og turer rundt om i landet. Og velkommen hjem etterhvert!



(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.