Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

FERIE!

onsdag 11. februar , 2015 kl. 16:52 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

Fra i vår leide leilighet, har vi flott utsikt  til havet og stranden, og de to siste dagene har utsikten vært utrolig: digre, grå bølger med hvitt skum på toppene, trær som nesten bøyer seg i den kraftige vinden, skyer i flere grånyanser og regn som pisker mot vinduene og gaten. Deilig vær å være inne i! Vi har varmepumpe og ovner, så vi holder varmen! Det er jo ikke akkurat slikt vær vi ønsker oss i Israel-ferien vår, men det er vinter her og. Men til forskjell fra Norge, så varer ikke dette været i det uendelige!

I formiddag gikk vi en tur til Rambam Hospital, en 10 minutters tur herfra. Der er marked hver onsdag med forskjellige varer for salg. Ofte er det smykker, oster, barneklær, masse godt israelsk smågodt, og det er alltid åpent i bokhandelen, apoteket og Israels versjon av «enklere liv». Vi kjøpte med oss et godt brød, noe annet fristet ikke i dag! Men vi spiste lunsj i mat- og salgsområdet. Der er noen små boder med fast-food, og vi valgte MacDonalds! Ikke fordi vi synes det er så spennende, men fordi det var det eneste stedet som bød på noe vi kunne tenke oss å spise! Store porsjoner, halvkaldt og utrolig dyrt! Men det er kosher! – så vi regner med det er helt trygt! Å spise her er en helt spesiell opplevelse: her kommer pasienter i sine private pyjamaser gjerne festet til et intravenøsstativ, eller på krykker eller i rullestoler. Og her kommer leger i kvitt arbeidsantrekk, med stetoskop og blodflekkete sko og i dag så vi en i fullt operasjonsutstyr bortsett fra munnbind! Her er besøkende sammen med sine innlagte slektninger, barn som gråter og voksne som ser ut til å ha smerter. Og innimellom passerer portører kjørende med senger der det ligger mer og mindre alvorlig syke pasienter, deres journaler og personlige eiendeler. Vi har aldri hørt at det er mer infeksjoner på israelske sykehus enn i våre tilnærmet sterile. Vi har forstått det slik at en kan velge om en vil ha full pensjon på sykehuset eller om familien kommer med mat. Dette har vi ikke fått bekreftet, så det er mulig vi har forstått feil  –   .

I kveld er det norsk temakveld på Beit Skandinavia, og vi skal bort og høre en av Lillys bibelske betraktninger, spise kake og prate med de andre norske. Gleder oss til det!IMG_1650

IMG_1649




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.