Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

BEDUINER

onsdag 18. februar , 2015 kl. 19:34 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

I ørkenene i Israel og resten av Midtøsten lever beduinene. De flytter rundt der det er beite til dyrene eller der de ønsker å bo for en stund. I våre dager har de nok stort sett biler som de forflytter seg ved. Tidligere flyttet de alt sitt jordiske gods på kamel og esel. Bare på ett punkt har vi noe til felles med beduinene for tiden: vi flytter rundt! I løpet av tre dager bodde vi i tre byer: mandag i Ashdod, tirsdag i Haifa og onsdag i Tiberias! Selv om vi ikke drar rundt på alt vi eier, er koffertene våre utrolig tunge.

Vi var to dager i Ashdod. Det har vært Tors ønske å se Ashdod igjen, og nå dro vi altså dit. Han var i Ashdod første gang i 1970, og da var der ca 13 000 innbyggere. I dag er det en by på rundt 200 000. Den er en av Israels to største havnebyer  – den  veksler med Haifa om å være størst.

Ashdod er blitt en veldig fin by med stadig boligbygging. Vi tok to sightseeingturer med drosje og gikk en del, så vi fikk sett både noe av den gamle byen og mye av alt det nye. Byen ligger bare 38 km fra grensen til Gaza, og er dermed innenfor det området UD advarer mot å oppholde seg. Forsikringsselskapene er nok ganske uvillige til å ta ansvar dersom det skulle skje noe. Men nå er der fredelig og vi hadde to fine dager i byen.

Haifa er «vår» by, og vi hadde en fin ferieuke der, selv om det stort sett var vått og kaldt. Vi prøver å glede oss over at det regner, Israel trenger regn, og fremdeles er vannstanden i Genesaretsjøen ca 3,5 meter under det nivået som er ønskelig. Vi har betraktelig større problemer med å glede oss over de lave temperaturene! Men det er vinter også i Israel, og vi må ta det været vi får.

Nå har vi vært to dager i Tiberias. Vi bor i 9. etasje i en koselig, liten leilighet nesten helt nede ved Genesaretsjøen. Spiste frokost på terrassen mens vi så på fiskebåtene som kom inn med fangsten. Deilig med sol og varme innimellom! I leiligheten rett overfor oss bor en ung, ortodoks mann med kipa og ørekrøller og FIRE store hunder! De bjeffer mye, og i dag da jeg kom og banket på vår dør (vi har bare ett sett nøkler), satte de i gang med bjeffing og knurring!! Når han tar alle fire med seg ut, fyller de gangen og vel så det. Jeg er redd og aldri så lite irritert, men ikke jeg en gang tar opp kampen med fire, svære villdyr!

Mens vi er her, skal vi på oppdagelsesferd til steder vi ikke har vært på. Gleder oss til det.

IMG_1682Ashdod

IMG_1718Fiske på Genesaretsjøen




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.