Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

UTFLUKTER

onsdag 25. februar , 2015 kl. 19:22 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

Rart hvor mye bedre livet blir når været og temperaturen er rimelig! Vi har hatt noen fine dager denne uken, og har gledet oss over gode temperaturer, sol og bare litt vind innimellom! I kveld er det 19 gr og stille! En dag hadde vi koselig besøk av Liv og Gunnar og de to siste dagene har vi fartet rundt i leiebil. Vi har vært en del i dette området tidligere, men har sett nøyere på kjente steder og vært på steder vi aldri før har sett.

Vi hadde en flott tur til Migdal (Magdala) i går. Dette skal være stedet Maria Magdalena kom fra. Der er stor aktivitet med utgravinger av en (lands)by med synagoge fra det andre tempelets tid. Det er fascinerende å se hvordan en graver fram fortiden på en slik måte at den blir levende for oss. Knyttet opp til dette området er der bygget en nydelig kirke. Tror aldri jeg har vært i en så flott kirke før. Frontveggen er i glass slik at Genesaretsjøen er en del av altertavlen. Nydelig!

Og i dag dro vi oppover Golan. Det er et flott område, med utrolig utsikt og varierende natur. Vi stoppet i Gamla, en naturpark som bl.a. rommer en stor ørnebestand. På et tidspunkt talte jeg seks ørner som kretset over oss. Vi hørte villdyrul og «rop» men er usikre på hvilket dyr det var  –  ulv, rev eller kanskje sjakal! Fra naturparken er der en bratt sti ned til ruinene  av byen Gamla som ble inntatt av romerne i år 67. Det var for seint på ettermiddagen til at vi fikk gå ned dit, men det må vi få til en annen gang.

Vi kjørte innom døpeplassen omtrent ved Genesaretsjøens utløp i Jordanelven. Noen mener dette er stedet der Jesus ble døpt, men antagelig stemmer ikke det. Uansett er det et fint sted, men veldig kommersialisert.

Når vi så hadde lagt inn lunsj i Kibbutz En Gev, var dagen fullkommen! Tor satte til livs 20 – 30 sardiner, og så ut til å nyte det! Før vi avsluttet dagen hadde vi en kort pause i Kibbutz Ginnosar der den såkalte «Jesusbåten» er utstilt. Båten er fra Jesu tid, og det er stor sannsynlighet for at det var nettopp en slik båt som er omtalt i evangeliene.

I morgen drar vi til Beit Skandinavia og avslutter denne perioden der. Søndag er vi hjemme og hverdagen starter! Blir godt det og, men nå når finværet er kommet kunne vi godt ha blitt værende en stund til.

Og så streiker maskinen eller programmet eller hva det nå er, så ingen bilder kommer inn! Og så i dag når jeg har så mange fine bilder – !

 




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.