Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

FEST!

tirsdag 2. februar , 2016 kl. 22:04 i Ukategorisert. 1 kommentar »

To festdager er over! Henning ble 80 år i går og Maria ble 80 år idag! Vi har lenge planlagt å gjøre disse dagene til festdager for dem  –  og oss  –   og vi tror vi lyktes!

Ved frokosten i går gjorde vi stas på Henning med gaver, bordpynt, brev og sang, og idag var det Marias tur til frokostmarkering med gaver, sang, brev og ballonger! Men det var bare begynnelsen for i kveld gjorde vi temakvelden til skikkelig bursdagsfeiring med gjester, Elis flotte og gode marsipankake og mye god sang. Gratulerer til to flotte medarbeidere!

I ettermiddag fikk jeg en veldig spesiell telefon. Victor ringte! Victor kom hit for sju år siden for å få orden på papirene sine slik at han kunne gjøre aliya og bosette seg i landet. Han bodde her i en måned mens han travet kontorer og snakket med mennesker. Han manglet den originale fødselsattesten sin, og måtte reise tilbake til Sibir. På tross av store kommunikasjonsvansker, ble vi godt kjent med hverandre, og vi sørget med ham da han måtte dra tilbake. Men for to – tre år siden ble papirene hans godkjent og han kom hit med familien sin. Victors kone er kristen og mens Victor bodde her, oppdaget han Jesus som sin Messias.

Og idag ringte han altså! Vi snakket sammen ganske lenge, men jeg aner ikke hva vi snakket om. Han snakket russisk med noen få hebraiske ord og jeg snakket engelsk! Men det var fantastisk! Han sa Kari og Beit Skandinavia, og det var det jeg forsto! Men stemmen hans var så glad og hadde spenst, og han lo mye! Vi snakket, hadde pauser, han sukket, og vi lo sammen! Det er litt vanskelig å avslutte en samtale når vi ikke vet hva vi snakker om, så etter ca 10 min sa jeg «lehitraot» og «good bye» og la på.

Seinere i dag fikk jeg høre gjennom en av dem som hjalp ham til Israel at han har arbeid, grei leilighet, ok økonomi  og både konen, sønnen og flere barnebarn bor her. Og han bekjenner seg som kristen!

Dette har virkelig vært en flott dag! Og i tillegg har det vært strålende vær og vi hadde hagelunsj igjen!IMG_2260

IMG_2256

IMG_2240IMG_2265IMG_2267

Annonser


Kommentarer

  1. Eldbjørg sier:

    For en fantastisk dag!!!(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.