Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

ALMINNELIGE DAGER – FINNES DE?

lørdag 7. oktober , 2017 kl. 22:24 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

Alminnelige dager kan være nydelige, men til nå har vi ikke hatt noen alminnelige dager! Dagene starter stort sett slik vi forventer, men så endres de raskt. Her har ramlet inn med folk, en av vanntankene har gitt opp, jeg leste en dato feil slik at de 16 personene fra Frelsesarmeen kom litt overraskende på oss, igår kom det 50 personer til sabbattsfeiring og ingen av oss visste at den store utstillingen her på Bat Galim skulle være denne helgen. Men når vi bare får tenkt oss litt om og latt situasjonen synke inn, går vi på med krum rygg. Og i dag har vi virkelig opplevd en ualminnelig dag. Haifa kommune arrangerer en todagers utstilling i denne bydelen  –   i hagene til utvalgte hus og på promenaden. I vår hage står der nå mange store, spennende, dyre skulpturer av kjente israelske kunstnere. Litt småting som  skjerf og tovete engler har også funnet veien til oss. Det føltes som halve Haifas befolkning har vært innom! I følge ansvarlig kurator har det vært rundt 1000 mennesker her i løpet av dagen, mange av dem vandrer gjennom stuen vår på veg fra porten til hagen med utstillingen. De studerer det rosemalte skapet, bildene og teppene på veggene, tar bilder og kommenterer. Vi måtte jo ha mat i løpet av dagen, og mens vi spiste var det flere som trodde vi hadde åpen kafé og en stakk hodet inn og bad om menyen. Kanskje noen av dem til og med trodde vi var en del av utstillingen?! I ettermiddag skulle vi ha vår tradisjonelle sabbatskaffe, og hadde latt kaffeserviset stå framme på langbordet.  Det førte til at mange stoppet opp, så på koppestabelen, tok opp koppene, kikket og snudde på dem. Vi regner med de trodde dette var en av kunstinstalasjonene!! Vi har mange ulike sittegrupper i hagen og ei av de besøkende ville så gjerne kjøpe den ene gruppen.  Hun kom inn flere ganger og prøvde å få oss til å selge!

For oss har dette vært en spesiell dag, og vi ser på slike begivenheter som en flott mulighet til gjøre stedet kjent for nye mennesker.

I dag reiste mange av gjestene våre, og nye har kommet til. Ikke alle sengene er fulle i natt, men fra i morgen er huset fullt opp igjen! Og vi slipper være redde for å kjede oss.

Fra utstillingen

I full størrelse

Trappen til hemsen ble flittig fotografert!

 

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.