Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

SABBAT OG LITT ANNET

lørdag 29. desember , 2018 kl. 22:08 i Ukategorisert. 0 kommentarer »
Torgeir har kjøkkentjeneste
Volentører fra Kibbutz Baram på langhelg hos oss
Sasha synger russiske sanger. Baruh hører.

I dag har det vært noen utrolige regnbyger så vi regnet med at folk holdt seg hjemme. Men seks av husets venner kom til kaffemåltidet vårt. Det ble noen koselige timer med gode samtaler, latter og oppdatering. Det berører meg alltid når folk deler historien sin med oss, og i dag var det flere som fortalte fra livene sine. Vi er priviligerte som får være her og som får treffe så mange flotte mennesker.

Livet i Haifa og på Beit Skandinavia går sin vante gang. Vi har funnet oss til rette i hverdagsmodus og trives med at julen og alt den medførte er historie. Kattene ser ut til å akseptere oss, selv om de nok til tider synes vi er trege med frokostserveringen! Noen har satt en ekstra lås på døren ut til kattematverandaen, og den er så høyt oppe at jeg ikke rekker den. Så når jeg lager frokost står kattene på utsiden og remjer helt til en av de store kommer og åpner døren for meg! Vi blir veldig opptatt av kattene og et av de heteste temaene er Ladys alder og helse! Hun sover mye, har mistet en del tenner og er mindre amper på oss enn hun pleide. Hun er altså blitt en gammel dame! Simba forsvant og var vekke en hel dag, og vi lurte på om hun hadde stukket hjemmefra for godt eller funnet seg et nytt og muligens bedre hjem. Men så oppdaget vi at hun hadde kommet seg inn i steinbua mens Tor saget ved og hadde døren åpen. Så nå er hun tilbake i folden og passer på at hun får mat først og i begge skålene.

Vi har hatt folk på alle rom noen dager, men nå er halvparten reist og de andre forlater oss i løpet av et par dager. Det har vært en kjekk blanding av kibbutzvolentører og norske turister. Og etterhvert kommer nye gjester til og rommene fylles opp på nytt. Fremdeles ser vi at Beit Skandinavia er liv laga og at folk har bruk for oss.

I morgen er Torgeirs siste dag her og vi skal utnytte ham og bilen til å kjøpe inn store og tunge forbruksvarer. Alltid godt når noen på huset har bil.

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.