Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

MINNEORD

søndag 6. januar , 2019 kl. 21:22 i Ukategorisert. 0 kommentarer »
Dov slik vi husker ham.

Seinsommeren 2018 sovnet Dov Eindørfer stille inn. Han ble født i 1921 i byen Sevlus i Tjekoslovakia. Seinere ble byen en del av Ungarn og fikk navnet Nagyszøløs.
I 1941 reiste Dov til Palestina.

Dovs historie følger jødenes historie i Europa samtidig som Israels historie er Dovs historie og Dovs historie er Israels historie. Han tok teknisk utdanning som etterhvert ble en akademisk utdanning. Han studerte også en periode i England. Han behersket sju språk.
Dov giftet seg med Hilda og fikk tvillinggutter.

Dov kom til Beit Skandinavia og ble gode venner med Lilly og etterhvert ble han også en spennende venn for mange av oss andre på huset. Vi ble kjent med en mild, stillferdig, kunnskapsrik og hyggelig mann som delte av sine kunnskaper og erfaringer på en veldig spesiell måte. Han var opptatt av å formidle sitt folk og sitt lands historie og satte pris på at så mange av oss var glade i Israel. Han likte også å snakke med unge mennesker og mange av våre gjester har fortalt om spennende og opplysende samtaler med ham.
Han var flere ganger i Norge.
Beit Skandinavia er blitt fattigere etter at Dov døde men jeg og mange andre kjenner oss rike på grunn av det han fikk bety for oss.
Vi lyser fred over Dov Eindørfers gode minne.

Fakta hentet fra Jan Sandviks kompendium: DOVS HISTORIE ER ISRAELS HISTORIE

Annonser
(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.