Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

VIDUNDERLIGE NYE VERDEN – ELLER ?

søndag 5. januar , 2014 kl. 23:54 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

 Debbie, Solvejg og jegIsrael- 2014.  5.jan. 010

Modell av Rambam Health Care CenterdIsrael- 2014.  5.jan. 006

Rambam Hospital  –  eller mer korrekt Rambam Health Care Campus  –  ligger like borti veien for Beit Skandinavia, og vi har vært der både for å besøke pasienter, for å handle på det ukentlige markedet og for å spise lunsj. Og vi har sett på all byggingen og visst at det også bygges under jorden. Og i dag fikk vi være med Solvejg Brown til en nesten to-timers orientering av Debbie Hemstreet. Hun har bl.a. ansvar for  «International Relations». Sykehuset er det største og mest omfattende i det nordlige Israel, et område med omtrent to millioner innbyggere.  Det er det eneste i området som kan behandle Nivå 1 traumer. Sykehuset er 75 år i år, og har 1000 senger og 1561 pleiere. Siste året ble det foretatt        52 504 operasjoner, her var 5077 fødsler og 118 293 pasienter på «legevakten». Sykehuset har et spennende samarbeid med  Technion, den tekniske høyskolen i Haifa. Men det som gjorde aller mest inntrykk på oss var det vi fikk vite om den underjordiske delen av sykehuset. Etter noen års bygging er den nå snart klar til innflytting. Tre fulle etasjer med parkeringshus skal på 72 timer gjøres om til et fullstendig sykehus med 2000 senger. Absolutt alt nødvendig utstyr er lagt inn i veggene og skjult. Denne delen skal tas i bruk ved katastrofer som giftangrep eller andre angrep. Pasienter fra  alle de andre sykehusene i denne delen av landet skal fraktes til Rambam. De som ikke har behov for fortsatt sykehusbehandling vil bli sendt hjem  –  med gassmaske!

Vi er imponert over at det lar seg gjøre å forvandle et «parkeringshus» til et svært sykehus på så kort tid. Vi er imponert over det Israel på denne måten får til både teoretisk og praktisk. Men vi kjenner på en stor sorg over at Israel og landets befolkning er i en slik situasjon at dette er nødvendig. Debbie avsluttet informasjonen sin med å si at vi   –  Tor og jeg og alle andre Israelsvenner  – kan gjøre to ting for Rambam: vi kan be om visdom, kraft og kunnskap for dem som jobber på sykehuset, og donere penger til videre utbygging!

 




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.