Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

SABBAT

fredag 10. januar , 2014 kl. 23:10 i Ukategorisert. 1 kommentar »
Pauline fra Tyskland og Johanne fra Norge

Pauline fra Tyskland og Johanne fra Norge

En norsk og en engelsk ung mann

En norsk og en engelsk ung mann

Sabbatskvelden er over, og roen har senket seg over huset. 26 stykker rundt bordet til grønnsaksuppe og appelsindessert. Vi tente sabbatslysene, leste kadush og vi leste noen vers fra Esekiel 36 om Israels fjell. Vi leste teksten på tre språk: norsk, engelsk og hebraisk. Vår tyske gjest hadde ikke lyst å lese høyt, så hun fulgte med i den tyske bibelen. Guds ord er det samme på alle språk, og det er helt spesielt å oppleve fellesskapet på denne måten. I kveld hadde vi gjester fra England, Tyskland, Korea, Norge og Israel. og alle så ut til å trives, og mange ga uttrykk for at det hadde vært en spesiell kveld.

Jeg fikk mye skryt for desserten, og det fortjener jeg etter alt bryet jeg har hatt for i det hele tatt å få til en dessert! Jeg tok ingredienser til en av mine beste desserter: rødvin, fiken og honning, og hadde det oppi en av våre nyeste gryter og satte det hele på gasskomfyren. Gasskomfyr er greit nok, når en husker på at det ikke er mulig å småkoke noe på den. Desserten skal koke en time, og den første halve timen fulgte jeg godt opp, men så glemte jeg den og må kjøpe ny gryte! Så da ble det en kriseløsningdessert: appelsin (søte, saftige) med krem og kanel! Folk var fornøyde, men de vet jo ikke hva de har gått glipp av!

I går fant jeg en død kakerlakk i andre etasje. Det er ikke sesong for den slags husdyr nå, så det er vel derfor den var død! Sammenlignet med kakerlakker blir det nesten kjekt med kattedyret.

Siden forrige gang jeg var her har det kommet en liten nærbutikk som selger både friske og kunstige blomster. Jeg mister nesten litt fatningen i blomsterbutikker her, det er så billig, og så er blomstene så friske og fine. Men det er jo begrenset hvor mye vi har plass til.

PauIine fra Tyskland og Dov fra Israel

PauIine fra Tyskland og Dov fra Israel


Kommentarer

  1. Eldbjørg sier:

    Så kjekt å høre at du trives! Både med kattevesenet, menneskene, matlagingen :-) og landet. Tilværelsen generelt altså. Like spennede å lese hvert avsnitt.



(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.