Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

VINTER I ISRAEL

fredag 9. januar , 2015 kl. 22:56 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

Israel fryser! Det er kaldere enn på mange år, og det regner og blåser og er rett og slett ufyselig. Temperaturen i Haifa i kveld er 4 gr., og det er uvanlig kaldt. Ei av de som kom for å feire sabbat hos oss i kveld, påsto at «It’s only crazy People outside in this weather!» Hun hadde med seg en lue som jeg må låne mens jeg er her, det er for kaldt å gå barhodet nå, mener hun. Tidligere i uken fikk jeg et skjerf i gave av den samme damen. Hun var veldig godt kledd da hun kom. En av våre andre gjester, en dansk ung mann mener at israelerne tror de skal dø hvis temperaturen kommer under 10 gr.! Vi har fyrt i hele dag, og det er nødvendig. Vi er godt utstyrt med varmepumper og ovner, så vi klarer å holde varmen. Dessuten har vi gode dyner.

Vi ventet et par fra Jerusalem i dag, de kom ikke. Antagelig er det de isete veiene ved Jerusalem som har stoppet dem. Men på mandag skal alt bli så meget bedre: da skal det bli varmt, sies det. Vi får vente og se!

Vi har bare vært ute de helt nødvendige ærendene, bl.a. for å kjøpe meg en regnjakke. Har virkelig hatt bruk for den. Et annet helt nødvendig ærend var å kjøpe blomster til sabbaten. Det er en av mine gode helgeforberedelser. Kjekt å komme i blomsterbutikken og bli gjenkjent og hilst med et strålende smil! Og selv om alt har blitt dyrere det siste året, er blomster ennå veldig mye billigere enn hjemme.

IMG_1382Denne ukes tegnekommentar i Jerusalem Post

Stormen har tatt mesteparten av blomstene på bougenvillaen og det ligger dammer både foran og bak huset. Vi har fått tørket opp etter at et av vinduene i 2. etasje ikke klarte å holde igjen og slapp inn store mengder regnvann. Men vi har ikke hatt noen store ødeleggelser, og er veldig takknemlig for det.

IMG_1372IMG_1375Stort sett holder kattene seg inne, til glede for noen og frustrasjon for andre!

IMG_1370Puten er laget av Kari E, kjøpte på julemessen i Misjonssalen, Sandnes og nå overtatt av en av kattene!

 

 

 




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.