Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

GLEDE – OG REGN!

lørdag 10. januar , 2015 kl. 23:32 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

I dag fikk vi vite at Victor fra Sibir endelig har fått opphold i Israel! Han flyttet hit i november 2014 etter å ha arbeidet med å finne fram til papirer og bekreftelser for å kunne gjøre alya og bosette seg i Israel. På tross av at han og vi ikke hadde noe felles språk, ble vi godt kjent med hverandre da han kom hit for 5 – 6 år siden. Han bodde på Beit Skandinavia mens han prøvde å ordne med papirene sine herfra. Det lyktes ikke, så han måtte reise hjem etter en måned uten noen løsning. I hele den tiden som er gått har han lett og undersøkt og oppsøkt alle tenkelige og utenkelige kontorer. Hans mor var aleine med flere barn og var så fattig at hun til sist solgte sitt eget blod for å skaffe barna mat. Da hun døde, ble søsknene skilt og adoptert til forskjellige kristne familier. De fikk nye navn, og mistet all kontakt. Victor var godt voksen da han oppdaget at hans mor var jøde. Han har lett etter sine søsken samtidig som han har søkt opphold i Israel. Nå har han lyktes i å bli israelsk statsborger, men har ikke funnet fram til søsknene sine. Han, hans kone og sønn bor ikke så langt fra Haifa, og i kveld fikk vi hilsen fra ham. Gleder oss til å se ham igjen! Han er en dem som har satt seg fast hos oss.

Det regner!!!! Skikkelig! Men heldigvis rett ned! Vi har hatt det kaldt hele dagen, og i kveld kom regnet. Og når det regner så mye tar ikke avløpene av, så Tor måtte ut og stake opp framfor inngangen. Vi har ikke støvler, så han kledde likegodt av seg sko og sokker og vasset uti! Det gikk godt, men slik det nå fortsetter å regne, må han til igjen i morgen. Det er ekstremvær i Israel nå. I Jerusalem er det 3,5 gr og på Golan var det mange minusgrader og snø. Folk fryser.

Og her skulle der vært et fint bilde av Tor  –  uten sko og sokker på veg til avløpsrensing!! Men det vil ikke legge seg inn, og mine tekniske kunnskaper er for små til avanserte operasjoner, så bildet får komme en annen dag!

Vi har hatt en fin shabbat-ettermiddag med mange gjester og hyggelig samvær. Vi spiste enkle smørbrød og min tantes gode fyrstekake! Den falt i smak. Selvfølgelig!




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.