Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

BØRS OG KATEDRAL

torsdag 29. januar , 2015 kl. 22:33 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

IMG_1577I dag tok Liv og Gunnar oss med til Ikea. Ikea ligger nord for Haifa, og i tilknytning til dette, ligger et stort, nytt shoppingsenter. Vi har ikke bil, så det er noe tungvint å ta slike utflukter, men når en er innstilt på at slik er det, så er en halvtime med Metronitten og en spasertur på 800 meter helt greit! Vi kikket i butikkene på shoppingsenteret før vi spiste lunsj. De svenske kjøttbullene smakte sikkert likt de på Ikea i Sverige og Norge, og vi ble mette! Å handle når en har liste, er både effektivt og enkelt, og vi fant både gardinstenger og suppetallerkener, telys og billedramme  –   og ennå litt til!

I dag serverte vi Lillys bønnegryte. Deilig! Og med formkake til kaffen var måltidet fullkomment! Av gjestene våre var det bare Carolina fra Eqvador som var hjemme til kvelds. Hun reiser tilbake til Eqvador rett over helgen etter å ha vært fire måneder på kibbutz. Hun er en nydelig ung dame ,og gir tydelig uttrykk for at hun trives her. I kveld spilte Henning gitar, og noen av de andre sang. Litt vanskelig å finne felles sanger når avstanden i mil, kultur og språk er såpass stor. Men selv om alle sang på sitt språk, ble Amazing Grace noenlunde samstemt! Lilly siterte og sang noen av de gamle sangene og Carolina leste 23. salme. Vi pratet og fikk vite litt om hennes liv. Å treffe mennesker på denne måten, ha tid sammen med dem og dele tanker og opplevelser, er noe av det som gjør oppholdet her så utrolig spennende og meningsfullt.

Eric fra Brasil reiste i dag. En nydelig ung mann som snakket og forsto så lite engelsk at det var nesten håpløst å kommunisere! Han var på Skype med foreldrene sine forleden kveld, og kom og ville at jeg skulle prate med dem, men de kunne ennå mindre engelsk enn ham, og jeg kan verken spansk eller portugisisk, så stort sett smilte og vinket vi til hveranIMG_1586dre! Hyggelig nok det!IMG_1575

ikea haifa




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.