Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

ARBEIDSDAGER

mandag 11. januar , 2016 kl. 22:47 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

Reperasjonen av kjøkkentaket ble en mye større operasjon enn vi hadde regnet med, men nå nærmer det seg fullført. Tor Gjone som har vært ansvarlig  –  og gjort selve reperasjonen  –  mener de skal være ferdig i morgen. Det var absolutt nødvendig å gjøre denne reperasjonen nå, og januar er jo en rolig måned så det er absolutt den beste tiden for slikt ekstraarbeid. Men nå skal det bli godt å få kjøkkenet tilbake, men det har gått utrolig godt. Vi har laget mat mens mørtelen (heter det virkelig det??) har tørket, og vi har krøpet inn og ut mellom stelling og trøe for å nå fram til oppvaskmaskintabletter og kattemat og vi har ristet støv og murpuss ut av vannmugger og boller før vi bruker dem. Matlagingen har vært enkel, men ingen har klaget. Vi har ikke bakt noe disse dagene, og ser fram til noe annet enn kjeks og sjokolade til kaffen.

Influensaen forlot ikke huset med dem som reiste hjem, og nå ligger Eli, en av arbeiderne. Hun er ikke god, og har behov for minst en dag til i sengen. Jeg har det heller ikke godt, men håper jeg holder meg på beina til Eli er oppe av sengen! Vi kan jo ikke bli liggende alle sammen. Hvem skal ta seg av kattene og gjestene da?

Vi har ikke så mange gjester på huset, men akkurat nå har vi en familie med fire barn. Nydelige unger, utrolig veloppdragne og festlige. Kjekt med barn i huset. De har med seg både foreldre og besteforeldre. I tillegg har vi to ungdommer, en norsk og ei israeler.

Vi har innført et nytt regime for kattene! De får ikke ligge i sofaen, men har fått to gode, myke liggeplasser ved ovnen. Det ser ut til at de forstår at ting har endret seg, men de er akkurat som små unger: de prøver seg hele tiden! Det pussige er at den ene liggeplassen virker mer attraktiv enn den andre, og det hender de «krangler» om den, men stort sett går det greit. Kattene våre er jo så late at de ikke en gang gidder krangle om godene!

I kveld hadde vi besøk av en ung mann som avtjener verneplikten på en undervannsbåt. Han fortalte at det er en stor dag i morgen: Israel har kjøpt fem nye ubåter fra Tyskland. De skal flyttes fra marinebasen her og kommer forbi stranden i morgen formiddag. De som er interessert, tar en tur til promenaden for å se på dem.

De gamle er eldst  –  og best! Henning, Tor og Tor ved sin geniale stelling-konstruksjon.

IMG_2188

Tor i aktivitet oppe under taket. Tungt arbeid, men han ser ut til å trives med det. Tor sover og jeg finner ikke ut av hvordan jeg kan snu bildet! Beklager!

IMG_2187




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.