Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

FLOTTE DAMER OG LITT TIL

fredag 22. januar , 2016 kl. 23:30 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

Her skifter det raskt! Plutselig har vi bare tre overnattingsgjester! Så akkurat nå er det slik det pleier å være på denne tiden: rolig! Til sabbattsmåltidet kom fire gjester fra byen, så det ble en intim og fin samling rundt bordet. Dov leste kadush og vi leste fra Jes. 43 på både hebraisk, norsk og engelsk. Rolig, godt og høytidsstemt. Før vi avsluttet måltidet fortalte Dov litt om de to merkedagene som feires på mandag: den internasjonale holokostdagen og «fruktdagen». Den har et nydelig hebraisk navn som jeg i farten ikke husker!

Da vi kom hit helt i begynnelsen av januar, var omtrent alle som jobbet her syke, og da de vel og vakkert hadde dradd tilbake til gamlelandet, ble det vår tur! Og alle har hatt symptomer på influensa  –  noen mer alvorlige enn andre. Vi fant derfor ut at det nok er fornuftig å ha en lege knyttet til huset. Og gjennom en av de som er innom huset nokså regelmessig, fikk vi kontakt med en kvinnelig almenpraktiker som gjerne gjør hjemmebesøk. I går ble situasjonen slik at en av oss fikk bruk for lege og en annen ble beordret til å la seg undersøke. Resten av oss hadde ikke behov for undersøkelse. Særlig mennene var tydelig på at de nå var omtrent friske. Og så kom legen , midt i middagen. Da hun dukket opp i døren, ung, nydelig, smilende og med varm utstråling, datt det ut av en av mennene våre: «Jeg er nok sykere enn jeg trodde!» Han kom ikke inn til legen! En av oss har en begynnende lungebetennelse og fikk antibiotika og den andre ble tildelt to sorter tabletter mot hoste. Jeg fikk snakket med legen om hvordan vi forholder oss ved legebehov. Godt å vite hvor vi kan ringe og at hun er villig til å komme på huset. I tillegg fikk vi informasjon om et legevaktkontor som er enklere og raskere å komme inn på enn på Rambam.

Vi har fremdeles fint vær og bra temperaturer. Nå kl. 00.15. er det 15,7 grader ute. Det er varslet både regn og storm i løpet av de nærmeste dagene, men det får vi ta hvis det kommer. I morgen er det sabbatt og vi skal ta det med ro og nyte helligdagen. Og på søndag er det hverdag igjen og da kommer det gravemaskin for å grave opp den ene kloakktanken som visstnok ikke holder verken vann eller annet lengre. Vi både håper og tror at vi får satt ned en ny tank samme dagen. Hvis ikke kan vi oppleve virkelige problemer!

Havet fasinerer meg alltid.                                                                            Sabbattsbordet dekket med hvitt og blått.

IMG_1649IMG_2196

Gavebukett. Stor, fargerik og hjertelig.                                                      Kattene har funnet seg til rette i de to kurvene

IMG_2194IMG_2185




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.