Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

SHABBATT SHALOM!

fredag 30. desember , 2016 kl. 23:10 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

Ennå en uke er over og vi har feiret shabbatt. Det ble en fin kveld  –   avslappet, hyggelig og koselig med god prat og god mat. Gunlaugs suppe var utrolig god og eplekaken hennes høstet mange lovord! Vi er heldig at så mange gode folk vil jobbe på Beit Skandinavia.

Etter at jeg hadde lest noen vers fra Salme 118 i dag morges kom vår unge venn fra Australia bort til meg og leste oppigjen versene 4 – 7 og så gjorde han tommel opp med et smil! En fantastisk måte å avlegge et vitnesbyrd på!

Da alle gjestene utenfra hadde gått og det bare var igjen noen av de som bor på huset, gikk strømmen i hele huset. Heldigvis har vi kontroll på hvor lommelyktene i 1. etasje er så ved hjelp av dem og massevis av stearinlys  fant vi ut at det ikke var noe galt med sikringene. En kort tur ut på gaten viste at flere andre hus også var mørklagt. Reparatørene var raskt på plass, så mørketiden varte heldigvis ikke lenge.

Vi er her for våre gjester, og jeg trives veldig godt med å ta imot nye folk, hjelpe dem hvis de har behov for det, bare være her med dem og kanskje bety en forskjell for noen av dem-  Men jammen er det en viktig og spennende bit at jobben å få være sammen med alle de flotte volentørene som kommer hit for å jobbe på huset. For noen få dager siden var vi helt ukjente for hverandre, og nå har vi gjennomført en flott julaften og flere sabbattsmåltider sammen. Mens Tor og Reidar har tatt seg av de store, vidløftige oppgavene som å snu dørstokken på en av verandaene og rydde i hagen, har vi damene funnet hverandre i gode og spennende samtaler i sofakroken. Med strikketøy og kaffekopp har det vært lett å dele erfaringer og tanker med hverandre.

Det har vært veldig kjekt at Torgeir og Elin har vært her en god uke. De har vært på Mega og fyllt bilen med toalettruller og kjøkkenruller, hvetemel og sukker, de har hjulpet i «julestria» og de har vært sammen med gjestene. En dag tok de Tor og meg med på tur til Cæsarea ved havet og opp på Karmel. Koselig dag. De reiser hjem i morgen, så da må vi klare oss uten bil!

Været er et like viktig samtaleemne her som hjemme. Kari som er ansvarlig for vaskeriet er ekstremt opptatt av været og sjekker det nesten time for time! I går forkynte hun at hun kunne få vasket mange maskiner for det var lovet oppholdsvær helt til kl. 02.00. i natt!

I morgen er det helligdag og vi skal ha sabbattskaffe på ettermiddagen. Da skal vi servere smørbrød og kake. I morgen blir det sjokoladekake. Det er siste dag i Hannukka i morgen og ei av de som kommer har lovet å tenne det siste lyset på tradisjonelt vis. Det blir kjekt! Det er kjekt å få et innblikk i jødiske tradisjoner.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.