Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

EN VANLIG UVANLIG DAG PÅ BEIT SKANDINAVIA

søndag 26. januar , 2014 kl. 23:10 i Ukategorisert. 0 kommentarer »
Vårt gamle, velbrukte kinasjakk

Vårt gamle, velbrukte kinasjakk

Skilte ved en av utgangene fra den sørlige promenaden

Skilte ved en av utgangene fra den sørlige promenaden

Alle dager er ulike, ingen kommer i kopi, så det spørs vel om dager i det hele tatt  kan kalles «vanlige». Men kanskje fravær av ekstraordinære hendelser gjør dagen vanlig? Men hvordan kan en definere «ekstraordinære hendelser»? Kanskje en kan si at dagene på Beit Skandinavia for en stor del består av vanlige, ekstraordinære hendelser!

Kirsten fra Norge hadde invitert tre av sine gode venner og oss som arbeider på huset til en forsinket bursdagsfeiring. Det var kjekt å kunne servere rundstykker med norsk laks, norsk fenalår og brunost, og fløtekake med jordbær til utflyttede nordmenn. Vi fikk en utrolig fin formiddagsstund sammen. Det gjorde virkelig inntrykk å oppleve at selv om hukommelsen svikter, så er troen igjen, og at en i bønnen er klar og tilstede. Denne formiddagen var en gave til alle oss som fikk dele den.

Å ikke kunne landets språk er egentlig ikke slik det skal være, og det hender det gir meg en merkelig vakuum-følelse. Jeg er til stede men likevel føler jeg meg usynlig, på et vis. Og min uvitenhet fører jo til halvdumme opplevelser innimellom. I dag ringte to menn på døren og ville inn. Jeg kan ikke huske å ha sett dem før, og lurte på hva de ville. De smilte og pratet i veg, gjorde bevegelser som jeg etter hvert forsto betydde heis. Jeg tok risken på å lukke dem inn, sprang og hentet Tor og ba ham ta ansvaret! Sammen med Kirsten fant han ut hvorfor de kom og at de virkelig hadde noe med heisen å gjøre.

Rett før det ble mørkt, tok jeg en rask tur på Promenaden. Kan ikke huske at jeg har sett skumringen så fantastisk dyp blå som i kveld. Utrolig vakkert. Og jeg hadde selvfølgelig ikke kamera med!

Etter blomkålsuppe og rester av fløtekake, spilte vi kinasjakk! Lisa fra Holland holdt ut ett slag mens Inger fra Sverige og vi fem norske spilte to. Og det var ingenting å si på innsatsen eller kampviljen! Dette var alvor! Og det var alles kamp mot alle! Maria vant begge slagene, og burde vel vært dopingtestet, men her på huset stoler vi på hverandre!

I dag har våre israelske venner informert oss om at romansen mellom statsministerens sønn og en norsk jente har nådd israelske aviser.




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.