Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

DET GODE LIV I HAIFA

mandag 27. januar , 2014 kl. 23:10 i Ukategorisert. 0 kommentarer »
Kveldssol over havet

Kveldssol over havet

15 gr C  og klokken er 23.05.! Temperaturen er så absolutt et av elementene i det gode livet i Haifa. Turen langs Promenaden i mørket tidligere i kveld, med kraftige, rullende bølger som slo mot stranden, et annet. Fellesskapet og samarbeidet med Maria og Henning er også en stor glede. Og i kveld har vi igjen hatt gode og berikende opplevelser sammen med gjestene. Etter Marias deilige fiskegrateng inviterte Risto fra Finland på kake  –  deilig, søt, israelsk sjokoladefromasj-kake. Men kveldens høydepunkt var nok kulturinnslaget som avsluttet kvelden. Risto spilte piano og sang, Henning spilte gitar og Judith fra Australia danset. Nydelig.

I natt har vi bare ni gjester, men de kommer fra mange land: Australia, Tyskland/Frankrike, Sverige, Finland, USA og Norge. Det er alltid like spennende å se mennesker fra mange land sitte rundt bordet og prate sammen, utveksle erfaringer og kanskje legge en ny venn til Faceboook-samlingen sin!

Siste sabbat var huset fullt: ca 25 var samlet til sabbatsmåltid fredagen og til sabbatskaffen på lørdag satt vi 36 stykker rundt tre bord. Og selv om støynivået når de helt store høyder slike kvelder, er det absolutt en del av det gode livet på Beit Skandinavia.

Til det gode liv hører også venner som ringer, stikker innom og inviterer oss hjem. Det gjør oss ydmyke at Beit Skandinavias venner også inkluderer oss.

En av ingrediensene i mitt gode liv er en tur til et kjøpesenter innimellom! Og i ettermiddag gikk jeg tur på Haifa Canyon et par timer. Fant til og med noe å kjøpe!

Selv om det hender katten kaster lengselsfulle blikk mot sofaen, tror jeg at hun også lever det gode liv her på Beit Skandinavia! Hun får mye oppmerksomhet, tar initiativ til fysisk kontakt, blir foret på beste måte og får sove inne. Hun gjør faktisk forsiktige forsøk på å få meg til å klappe henne også   –  uten at hun helt har lyktes! Vi krangler ikke lengre, og hun henvender seg til meg når hun vil ha noe godt! Så etter hvert tror jeg nok jeg kan si at vi er kommet til en slags enighet  –   på mine premisser!




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.