Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

EN HELT ALMINNELIG DAG

torsdag 15. januar , 2015 kl. 23:16 i Ukategorisert. 0 kommentarer »

Ikke alle dager er like, heter det i sangen. Mine opplevelser er at ingen dager er like. Dagen i dag har heller ikke vært lik andre dager, men den har ikke bydd på de helt store utfordringene eller gitt noen uventede opplevelser. Dagen har vært mild og fin  –  13 gr i kveld  –   men utpå ettermiddagen kom det et utrolig regnskyld. Det nærmest bøttet ned, og det varte utrolig lenge. Jeg hadde akkurat kommet meg i busskuret etter å ha handlet grønnsaker til sabbatssuppen i morgen. Det lynte og tordnet   –  og regnet, altså. Og på et øyeblikk flommet vannet i gatene. Jeg savnet mine røde gummistøvler men var veldig glad for at det var helt stille så regnet bare kom i en retning. Og min nye regnjakke holdt tett! Dreneringen i gatene er ikke helt god, så da jeg gikk av bussen vasset jeg i vann. Men hva gjør det, vår gode ovn tørket dem i løpet av kvelden. Vi har en pumpe i kjelleren som holder grunnvannet ute av huset. Men i dag valgte den å gi opp! Så Tor har båret vann opp og ut. Det regner ikke noe særlig lengre, og i morgen kommer ny pumpe, så dette skal nok gå godt.

Det har regnet veldig mye den tiden vi har vært her, og på ett døgn steg Genesaretsjøen med 11 cm! Med dette været behøver vi ikke en gang be om regn!  Jeg kom i prat med en butikkdame i dag. Hun ristet på hodet over oss som kommer til Israel på denne tiden av året! Og da jeg sa at vi rømte fra regn og lave temperaturer hjemme, lo hun! For selv om det ikke egentlig er kaldt, er husene kalde og vanskelige å varme opp. Jeg bruker verken stillongs eller ullundertøy hjemme, men her hører det med til den daglige påkledningen.

I går hadde vi selskap. Lilly hadde invitert noen norske venner og hennes eldste, israelske venner. De er nesten for norske å regne: de har vært utallige ganger i Norge, han snakker norsk og leser norske bøker og hun forstår en god del norsk. Vi serverte bare norsk mat, og det falt i smak. Koselig for oss å få være med, og Lilly nøt dagen. Og i går kveld var jeg ansvarlig for den ukentlige temakvelden. Jeg fortalte om min onkel Moshes liv. Det var kjekt for meg å oppdatere meg og tenke skikkelig gjennom det jeg visste om ham. Det var visst kjekt for de andre også. Noen av dem kjente ham. Disse kveldene avsluttes alltid med kaffe og kake.

I morgen er det sabbat, og vi skal igjen be de gamle bønnene for sabbatslysene, for brødet og vinen og vi skal dele noen av Guds løfter til Israel. I disse tider da vi hører at hundretusener av jøder i Europa vurderer muligheten for å flytte til Israel, er det sterkt å lese Jes.43,3-6, «….Jeg vil si til Norden: Gi dem hit…..» Gud samler sitt folk i sitt land.IMG_1377                                   Henning oppdaterer Lilly på nyhetene                                   IMG_1369                                  Kontakt!

 




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.