Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

SYKEHJEMMET

mandag 4. januar , 2016 kl. 22:07 i Ukategorisert. 1 kommentar »

Dette er et hjem og når mange av beboerne er syke, må det vel kunne kalles et sykehjem?! Influensaen herjer i Israel. Den er tung og har sendt mange til sykehus. Heldigvis er det visst bare en som har dødd. Foreløpig har ingen av oss fire som kom for to dager siden blitt syke, men vi kjenner hele tiden godt etter hvordan det står til med hodet, halsen og brystet, og vi spør hverandre mange ganger om dagen hvordan vi føler oss! Og vi informerer hverandre hele tiden om hvordan situasjonen er! Så hvis vi nå oppdager symptomer, kan vi ikke være sikre på om vi virkelig er syke eller vi har sugerert fram symptomer hos selv og hverandre! Vi har gått til innkjøp av  Jegermeister, honning, ingefær og selvfølgelig pastiller, og tilsetter sitron, sukker og kokt vann og blander sammen alle ingrediensene og heller ned! De som vi skal overta etter har virkelig fått kjenne influensaen. Den sitter i lenge, og flere av dem har hatt tilbakefall, en måtte til lege. Også noen av gjestene har bidradd til sykehistorien.

Men bortsett fra helsetilstanden, har vi det veldig bra. Utrolig kjekt å være her igjen. Som vanlig på denne tiden er der ikke så mange gjester, men der er noen hele tiden og vi fryder oss over alle de ulike menneskene vi møter og kjenner på ydmykhet og glede over at de deler en bit av livene sine med oss.

Idag våknet vi til sol og vindstille, 14 – 15 grader og sjøen har roet seg etter noen dager med vind og regn.

Tidligere i dag sprengte Hizbolla en bombe på grensen til Israel. Et par stridsvogner ble ødelagt, men såvidt vi vet ble ingen skadet. Israel svarte med skyting. Vi forsto at det var noe på gang, for vi hørte flere tunge fly lavt over oss. Det er nok noe anspent fremdeles oppe i nord, bl.a. er veiene stengt. Vi hadde så smått planer om å dra til en kibbutz der oppe om et par dager, men det blir det sannsynligvis ikke noe av.

På lørdag ble to israelere skutt og syv skadet i Tel Aviv. Vi vet ikke om det var terror eller ikke, og gjerningsmannen er ikke funnet, selv om politiet vistnok vet hvem han er.

Så alt er altså som vanlig i Israel.

Torgny og Lilly «koser» seg med «medisinen»!

 

IMG_2168

Annonser


Kommentarer

  1. Eldbjørg sier:

    Influensa, skyting, terror. Dere koser dere visst ordentlig! :-)(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.