Bloggnorge.com // KARI I ISRAEL
Start blogg

Dagligliv på Beit Skandinavia

WHEN IN ISRAEL DO AS THE ISRAELIS –

fredag 4. januar , 2019 kl. 08:45 i Ukategorisert. 0 kommentarer »
Der står en brunmalt benk i hagen –

Snart blomstrer det i alle krukkene.

Vi trenger stadig påfyll

– MEN å kle meg i boblejakke, skjerf og sokker når gradestokken viser 15 – 16 gr og solen skinner, er å strekke forsøket på å gli inn i miljøet vel langt!! Israelerne fryser og sier at nå er det kaldt, mens vi nyter solen og det vi synes er varmt! Selv de dagene det har styrtregnet, tordnet og blåst, har vi hatt gode temperaturer. Men været har ikke vært helt tilpasset vårt behov for klestørk. Selv om vi henger vasketøyet opp innendørs, er luftfuktigheten så høy at det tar tid å tørke. Heldigvis har vi rikelig av alt.
Denne perioden har vi hatt en flott blanding av norske turister og volentører. Og volentørene kommer fremdeles fra store deler av verden. I natt har vi hatt gjester fra Finnland, Tyskland, USA, Norge og Colombia, alle volentører. Uten at vi har gjort seriøse undersøkelser på det, ser det ut til at kvinnelige volentører skjelden kommer aleine, mens unge menn oftere kommer en og en. Jeg har ikke hørt om andre land som har en så utstrakt bruk av volentører, og Israel benytter volentører i mange sammenhenger. De som er her i natt kommer fra Caspari Center i Jerusalem, to ulike kibbutzer og et senter for mennesker med ulike vansker. Spennende å prate med dem alle, og imponerende at de forskjellige institusjonene får driften til å gå opp ved hjelp av frivillige.
Kari og Jone Varland har overtatt etter Tor og meg, og sammen med Kari Tostensen og Joneid Berge forbereder de nå sabbattsmåltidet. I kveld skal vi være gjester og bare nyte sabbattsatmosfæren uten tanke på om det er nok suppe eller om dessertkaken er steikt!
SHABBATT SHALOM!
Annonser




(Kun synlig for administrator) *

Driftes av Bloggnorge.com - Gratis Blogg | PRO ISP - Blogg på webhotell og eget domenet | Genc Media - Webdesign og hjemmeside
Bloggen "KARI I ISRAEL" er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse. Forfatter er selv ansvarlig for innhold. Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge[dått]com.
css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Drevet av Lykke Media AS | PRO ISP - Webhotell & domene
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørmål rettes til post[att]bloggnorge.[dått]com.